BAMBOE Indonezyjska przyprawa SOTO DAGING MADURA 40 GR
Opis
Bamboe Soto Daging Madura to indonezyjska przyprawa instant, która umożliwia przygotowanie tradycyjnej zupy wołowej Soto Madura. Soto Madura to popularna w Indonezji zupa pochodząca z wyspy Madura, której głównymi składnikami są wołowina oraz podroby, takie jak flaki, mostek, płuca, mózg czy wątroba. Charakterystyczny smak zupy uzyskuje się dzięki dodatkowi soku z limonki oraz sambalu (pasty chili), co nadaje potrawie wyrazistości. Tradycyjnie zupę podaje się z ryżem.
Opakowanie 40 gramów przyprawy Bamboe Soto Daging Madura jest produktem halal, co oznacza, że spełnia wymogi muzułmańskiego prawa żywnościowego. Przyprawa jest wytwarzana z naturalnych składników i nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków.
Składniki:
-
Czosnek
-
Cebula
-
Kurkuma
-
Imbir
-
Galangal (alpinia)
-
Pieprz
-
Kolendra
-
Sól
-
Cukier
-
Trawa cytrynowa
-
Olej roślinny
-
Liście limonki kaffir
-
Przyprawy naturalne
-
Środek przeciwzbrylający (krzemionka)
Bez konserwantów i sztucznych barwników.
Zastosowanie:
Bamboe Soto Daging Madura to gotowa mieszanka przypraw do przyrządzenia tradycyjnej, aromatycznej indonezyjskiej zupy wołowej w stylu Madura – wyspy słynącej z intensywnych, korzennych smaków. Zupa ma wyrazisty, lekko cytrusowy aromat, piękny złocisty kolor od kurkumy i przyjemnie pikantną głębię przypraw.
Jak używać?
-
W dużym garnku zagotuj 1 litr wody i dodaj 500 g wołowiny (np. mostek, szponder).
-
Wrzuć zawartość saszetki Bamboe Soto Daging Madura.
-
Gotuj do miękkości mięsa (ok. 60–90 minut), uzupełniając wodę w razie potrzeby.
-
Dopraw do smaku i podawaj z dodatkami.
Sposób podania:
Tradycyjnie soto daging serwuje się z gotowanym ryżem, jajkiem na twardo, kiełkami fasoli mung, prażoną cebulką oraz plasterkami limonki. Dla dodatkowego smaku możesz dodać odrobinę sambalu (ostrej pasty chili).