Pasta curry czerwona przyprawa marynata paste do zupy tajskiej Aroy 50g
Opis
Aroy-D Red Curry Paste 50g to autentyczna tajska pasta curry, która pozwala w prosty sposób przygotować aromatyczne i pikantne dania kuchni azjatyckiej w domowym zaciszu.
Składniki
Pasta składa się z naturalnych składników, takich jak:
-
suszone czerwone chili (21%)
-
czosnek
-
trawa cytrynowa
-
szalotka
-
sól
-
galangal
-
skórka limonki kaffir
-
przyprawy (nasiona kolendry, sproszkowany kminek)
Dzięki temu pasta oferuje zrównoważony smak, łącząc ostrość chili z cytrusową świeżością trawy cytrynowej i limonki kaffir.
Zastosowanie
Aroy-D Red Curry Paste jest wszechstronna w użyciu:
-
jako baza do tajskich dań curry z mleczkiem kokosowym
-
do zup, np. zupy curry
-
jako marynata do mięsa, ryb lub tofu
-
do dań z woka z warzywami
Pasta łatwo rozpuszcza się w płynach, co ułatwia przygotowanie potraw o głębokim i autentycznym smaku.
Wartości odżywcze (na 100 g)
-
Energia: 490 kJ / 118 kcal
-
Tłuszcz: 6,4 g (w tym nasycone: 1,0 g)
-
Węglowodany: 9,0 g (w tym cukry: 7,6 g)
-
Białko: 4,4 g
-
Błonnik: 3,2 g
-
Sól: 12,9 g
Dlaczego warto?
-
Autentyczny smak Tajlandii
-
Naturalne składniki, bez konserwantów
-
Łatwa w użyciu i wszechstronna
-
Idealna do dań mięsnych, rybnych oraz wegetariańskich